10042018 Dok čekam budjenje

Tipična situacija majke, pretpostavljam. Krenula sam spavati i čujem je kako se budi, da li samo sanja pa će nastaviti ili će se probuditi da jede. Sjedim na ivici kreveta i čekam… a šta drugo nego uzeti telefon u ruke i citati svakakve gluposti.
Bar da zabilježim onda da smo danas išle na nas čas ‘Mama grupe’ gdje nam je dječji stomatolog pričao o higijeni usta kod beba. Zanimljivo je bilo. Bila su na kraju tri pravila:
1. Obroke jesti svaka 3h i bez grickalica (voća) između. Ovo vrijedi za veće bebe, par godina, kada prestanu dojiti. A sladoled, voće, Itd treba jesti uz obrok a ne između…
2. Četkati zubiće od prvog dana kada se pojave
3. Fluor

I na kraju smo nas 6-7 mama sa svojim četveromjesečnim bebama razmijenile po koju riječ, iskustvo i razišle se sretne i zadovoljne. 🙂
Fun fact: Ispade da jedino Emma spava u svom krevetiću i navece u 7 h (uglavnom) zaspe. Druge mame su mi rekle da bolje da im to ne govorim…. i jeste! Da se ne bi pokvarila!

Naravno, probudila se ?
Usput, danas je gundjala u kolicima dok smo se vozile prema klinici, prvi put da je tako ‘galamila’ iz kolica a inače je otkrila da zna galamiti ovih dana pa to ponosno i pokazuje ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *